Son dönemde kırmızı ete üst üste gelen zamlar tavuk etine olan talebi arttırdı. Aydın’ın Kuyucak ilçesinde tavukçuluk yapan Soner Kurtoğlu, kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle insanların tavuğa yöneldiğini ifade etti.
Yaklaşık iki aydır fiyatlarda değişiklik olmadığını belirten Kurtoğlu, “Ciğer 75, kanat 180, pirzola 150, bütün tavuk ise 100 liradan satılıyor. Bir buçuk aydan uzun süredir aynı fiyatları uyguluyoruz. Fiyat artışı yapsak, satışlarımız doğrudan etkileniyor. Normalde bizim satışlarımız havalar soğuyunca düşer, mangal sezonu kapanınca sakinleşiriz. Bunun etkisiyle havalar soğuyunca her yıl fiyatlar da artardı. Ama bu yıl artış olmadı. Kırmızı etin etkisiyle yılın bu zamanlarına göre satışlarımız da iyi gidiyor.” dedi.
MALİYETLER İŞLETMELERİ ZORLUYOR
Tavuk satışlarının iyi gitmesine rağmen işletme maliyetlerinin yükseldiğini vurgulayan Kurtoğlu, "Satışlarımız iyi ama maliyetlerimiz çok arttı. Elektrik, kira ve diğer giderlerimizi fiyatlara tam yansıtamıyoruz. Bu da kâr oranımızı düşürüyor" diyerek, sektörün yaşadığı zorluklara dikkat çekti.
EN ÇOK KANAT SATILIYOR
Kuyucaklı vatandaşların en çok tavuk kanat tercih ettiğini söyleyen Kurtoğlu, “En çok sattığımız ürün kanat oluyor. Mangalcıların en çok tercih ettiği şey kanat oluyor, bu durum Kuyucak’ta da böyle.” diye konuştu.