Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının hemen ardından İstanbul’a doğru yola çıktı. Süreci yakından takip eden Milletvekili Bülbül, yaşananları Hedef Gazetesi’ne anlattı.
“VATANDAŞLARIMIZ KARTINI İKTİDARA GÖSTERDİ”
Ekrem İmamoğlu ve CHP’li belediyelere yönelik yapılan operasyonların hukuk dışı olduğunu, yargı sopasıyla siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığına vurgu yapan Süleyman Bülbül, yaşananları bir darbe olarak yorumladı.
Bülbül, “Açıkça bir sivil darbedir. Bu çabalar geçmişte de oldu ama hiçbir şekilde başarıya ulaşmadı. Ekrem İmamoğlu'na yönelik şu anda yapılan asılsız suçlamalar ile gelecekte bu suçlamaları yapanlar, haksız ve hukuksuz işlemleri yapanlar olarak tarihe geçecektir. Türkiye'de yapılan bu yargı darbesi, siyaseti dizayn etme çabasıdır. Bunun başı da saraydır. Sarayın vermiş olduğu talimatlarla yapılan operasyonlara karşı tüm Türkiye'de vatandaşlarımız tepki göstererek meydanları doldurmuştur. İstanbul'da da yüzbinlerce vatandaşın katılımıyla mitingler gerçekleşmiştir. Türkiye'nin her yerinde yapılan barış amaçlı toplantı ve gösteri yürüyüşleri, sarayın yapmış olduğu bu talimatlı operasyona karşı vatandaş açıkça kartını göstermiştir. Kabul edilemez nitelikte bir siyasi operasyondur. Ne yaparlarsa yapsınlar Ekrem İmamoğlu'nu siyasi olarak bir kenara itecek operasyonlara vatandaş izin vermeyecektir. Bizler, bu haksız ve hukuksuz yargı darbesine karşı CHP olarak Türkiye'nin her yerine 23 Mart'ta 2 sandık koyacağız. Birinci sandıkta üyelerimiz oy kullanacaktır. İkinci sandıkta ise hangi partiye üye olursa olsun tüm vatandaşlarımız Ekrem İmamoğlu'na yapılan sivil darbeye karşı, saraya dur diyerek oy kullanacaktır. Tüm vatandaşlarımızı, dayanışma için oy vermeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
“MÜCADELE EDECEĞİZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atanacak iddialarına da yanıt veren Bülbül, “CHP olarak, tavrımız açıktır. CHP'nin sandıktan çıkan milletin iradesini yok sayarak kayyum atamalarına geçmişte de mücadele vermiştir, bugünde mücadele verecektir. Türkiye'nin her yerinde toplanan on binlerce, hatta yüz binlerce kişi, CHP'li belediyelere yönelik yapılan operasyonlara ve kayyuma hayır demiştir. Bugünde Aydın'da akşam 20.30'da yapacağımız 'darbeye hayır' mitingine tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.