Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Özge Çümlek'in haberine göre; Nazilli’de sonbaharda hasat edilen kestaneler, havaların soğumasıyla birlikte pazar tezgahlarında daha fazla yer bulmaya başladı. Türkiye’nin kestane üretiminde lider ilçesi olan Nazilli’de, iki aydır tüketilen kestaneler, soğukların etkisiyle daha çok rağbet görmeye başladı.

Nazilli’de engelli vatandaşa duyarlı davranış Nazilli’de engelli vatandaşa duyarlı davranış

Nazilli’de havalar soğudu tezgahlar doldu 
En çok soba üzerinde pişirilen hali sevilen kestaneler bu nostaljik etkisi nedeniyle kışın soğuk günlerinde daha çok tüketilmesi nedeniyle ilçede kurulan pazar tezgahlarında da bollaştı. 
Kilosu ortalama 150 liradan satılan kestane, aynı zamanda ihracatta da önemli bir yer tutuyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ