Temel gıda denilince akla ilk gelen malzemelerden olan ekmek ile ilgili yapılan araştırmalar, ortaya çarpıcı bilgiler çıkmasına neden oldu. Sofralarda sık sık tüketilen ve çeşitleriyle dikkat çeken ekmeklerin sağlığı etki etmediği bilinirken, içerdiği besin değerleri nedeniyle Kepek ve Buğday ekmekleri daha çok tercih ediliyordu. Fakat uzmanlar, yapılan araştırmalar sonucu kepek ve buğday ekmeğinden daha sağlıklı bir ekmek çeşidinin olduğunu belirledi.

Whatsapp Image 2024 07 25 At 16.22.17 (1)

En Sağlıklı Ekmek

Yapılan çalışmalar doğrultusunda, içerdiği besin değerleri ve lif oranları dolayısıyla Çavdar ekmeği, dünyanın en sağlıklı ekmeği seçildi. Ülkemizde nispeten daha az tüketilen Çavdar ekmeğinin tüketilmesinin daha sağlıklı olacağı kaydedildi. 

Elektronik sigarada büyük felaket! Esrar karıştırıp bağımlı yapıyorlar Elektronik sigarada büyük felaket! Esrar karıştırıp bağımlı yapıyorlar

Whatsapp Image 2024 07 25 At 16.22.17

Çavdar Ekmeğinin Faydaları

Tahıllar içerisinde en koyu renkli, en çok çözünür diyet lif içeren ve doyurucu olan çavdar ekmeği, bağırsak çalışmasını artırmaya yardımcı olurken kolesterol seviyesini de düşürüyor. Faydaları saymakla bitmeyen bu besin, ekmekler arasında bulunan en düşük glisemik indekse sahip ekmek olarak açıklandı.

Uzun saatler tokluk hissi yaratmasıyla başka besinlere ihtiyaç duyulmasını ve kilo almayı da önleyen bu ekmek, insülin direnci ve diyabet riskini azaltıp kan şekeri kolestrole de yardımcı oluyor.

Kaynak: Haber Merkezi