Antalya’da iki kişiyi öldürüp gömdüğü ortaya çıkan Zeynel Boyacı’nın, cinayetlerden sonra soğukkanlı bir şekilde öldürdüğü kişinin banka kartını kullandığı belirlendi. Mahkeme, Boyacı’nın bu eylemini "yağma" suçundan değerlendirerek 14 yıl hapis cezası verdi.
Olay, 2023 yılının son aylarında Antalya’da yaşandı. Aslen Nazillili olan 32 yaşındaki motokurye Ali Diken’den 20 Aralık 2023’te haber alınamaması üzerine ailesi kayıp başvurusunda bulundu. Diken’in bulunması için yürütülen çalışmalar sonuçsuz kalınca ailesi, bir televizyon programına çıkarak yardım istedi.

Öldürdüğü kişinin kartıyla para çekip kahvaltıya gitmiş
Programa katılanlar arasında yer alan Zeynel Boyacı, canlı yayında Diken’i öldürdüğünü itiraf etti. Boyacı, Ali Diken’in kendisine para meselesi yüzünden ağır küfürler ettiğini öne sürerek cinayeti işlediğini söyledi. Zanlı, cinayetin ardından Diken’in banka kartı şifresini aldığını, karttan para çekip kahvaltıya gittiğini anlattı.

Başkan Arıcı: "Yılların çöplük sorununu çözüyoruz!" Başkan Arıcı: "Yılların çöplük sorununu çözüyoruz!"


Boyacı, polis ekiplerine Diken’i gömdüğü yeri de gösterdi. Yapılan kazı çalışmalarında Diken’in cesedi bulundu. Ancak olay bununla sınırlı kalmadı. Aynı bölgede yapılan aramalarda bir ceset daha bulundu. Bu cesedin, Boyacı’nın baldızı olan 26 yaşındaki Zeynep Ece Aksay’a ait olduğu belirlendi. Aksay’ın 13 Ağustos 2023’ten bu yana kayıp olduğu öğrenildi.
Soruşturma sürecinde Boyacı, baldızını da madde kullanımı ve özel hayatıyla ilgili tartışmalar nedeniyle evde döverek öldürdüğünü, ardından battaniyeye sarıp toprağa gömdüğünü itiraf etti.
Tutuklanan Zeynel Boyacı hakkında Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Görülen karar duruşmasında Boyacı’ya, Ali Diken’i “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, baldızı Aksay’ı “Kasten öldürme” suçundan müebbet, öldürdüğü Diken’in banka kartını kullanarak para çektiği için ise “Yağma” suçundan 14 yıl hapis cezası verildi.
Mahkeme, Boyacı’nın cinayetlerden sonra cesetleri gizlemeye çalıştığını, banka kartını kullanarak soğukkanlılıkla para çektiğini dikkate alarak cezasında herhangi bir indirim uygulamadı.

Kaynak: HABER MERKEZİ