Geçtiğimiz günlerde Söke Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikasına ait hurda kağıt alanında yangın başlamış ve günlerce sürmüştü. Sosyal medya üzerinde dolaşan Kipaş Kağıt Fabrikasıyla ilgili kirli bilgiler nedeniyle Kipaş Kağıt Fabrikası Mali ve İdari İşler Müdürü Talip Gençer ve beraberindeki heyet Söke basınını ağırladı. Kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelen heyet, gazetecilerin sorunlarına tek tek yanıt verdi. 

Whatsapp Image 2024 07 30 At 13.18.51

150 BİN TON KAĞIT YANDI 

Yangınla ilgili bilgiler veren Kipaş Kağıt Fabrikası Mali ve İdari İşler Müdürü Talip Gençer, "Atık kağıtları toplarken içerisinde evsel atıklar da oluyor. Hava sıcaklıklarının yüksek olmasından kaynaklı da evsel atıklar nedeniyle alev alabiliyor. Aldığımız itfaiye raporunda bu şekilde açıklama yaptılar. 3 dakikanın içerisinde arkada bulunan tüm balyalara sıçradı.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 13.18.52

Tabi bunda rüzgarın da büyük oranda etkisi var. 5 saat boyunca sulanan kağıtlar vardı. Yangın söndürüldü dendiği anda ters bir rüzgarla yangın oraya da sıçradı. Tabi burada bir ilk oldu hortum çıktı. Hortumun çıkmasıyla birlikte diğer sahamıza atlayarak oradaki kağıtlar yandı.  O bölge komple atık kağıttan oluşuyordu. 150 bin ton atık kağıt vardı. Bu da bizim 2 aylık stoğumuz. Üretim kapasitemize bağlı bir durum fazla kağıt olmasının sebebi. Şu anda soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Soğutma çalışmasının yaklaşık 15 gün süreceğini tahmin ediyoruz" dedi. 

Whatsapp Image 2024 07 30 At 13.18.51 (1)

Atık sularla ilgili bakanlık tarafından 7/24 incelendiklerini ifade eden Kipaş yetkilileri, Sökelilerin içlerinin rahat olması gerektiğini kullanılan arıtma işinin son teknolojiyle yapıldığını ifade etti.

SÖKE'DE SU SIKINTISI OLMAYACAK 

Su kullanımıyla ilgili bilgi veren Müdür Gençer, "Fabrika kurulmadan önce burada ne kadar su kullanılacağını bakanlık biliyor ve buna göre fabrika kurulup kurulmamasına izin veriyor. Söke'nin yer altı sularıyla ilgili bütün çalışmaları yapıyor ve ardından hazırlanan raporla birlikte izin veriyor. 2014 yılından bu yana Kahramanmaraş'ta kağıt fabrikasını işletiyoruz. Maraş'ta hiçbir şekilde su sıkıntısı yok. Burada da hiçbir şekilde su sıkıntısı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 07 30 At 13.16.53 

İŞÇİLERİMİZİN ÖDEMELERİ GÜNÜNDEN ÖNCE YATIYOR 

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen taşeron işçi eylemiyle ilgili bilgi veren Müdür Gençer, "1984 yılından bu yana bizim en büyük özen gösterdiğimiz şey çalışanlarımızın maaşlarıdır. Sökeli 580 kişi fabrikamızda çalışıyor onlar da çok iyi bilir. Meydana gelen işçilerin olayında kesinlikle bizimle ilgisi yoktur. Taşeron firmayla alakalıdır. Biz o işçilerin de mağdur olmaması için taşeron firmayla iletişime geçip bu işçilerin parasını ödetmeyle meşgulüz. Büyük ihtimalle birkaç gün içinde onlar da haklarını alacaklar. Sosyal medyada çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor" dedi.

Muhabir: Musa Ölmez