Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Murat Tan'ın haberine göre; AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, AK Parti Aydın Milletvekili Ömer Özmen ve ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile  Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Teknokent Hizmet Binası Yapımı işine yönelik görüşme gerçekleştirdi. Ziyarette Savaş, Özmen ve İyem’den mevcut ADÜ Teknokent’in durumu ve ildeki başta organize sanayi bölgeleri (OSB) olmak üzere diğer paydaşlardan geriye kalan tutarın sağlanacağı bilgisini alan Bakan Kacır, 100 milyon liralık hibenin artırılması yönündeki talebe de tamam dedi. 

Aydın’daki OSB’lerden Teknokent’e dev katkı yolda Aydın’daki OSB’lerden Teknokent’e dev katkı yolda

“EN KISA ZAMANDA TEMELİ ATILACAK” 

Verimli geçen görüşmeye ilişkin Aydın Hedef Gazetesi’ne yaptığı özel açıklamasında, Bakan Kacır’dan Aydın’a yakışacak  bir Teknokent için 100 milyon liralık hibeye ilave olarak hatrı sayılır destek almalarından çok mutlu olduklarını belirten AK Parti’li Savaş, “Geçtiğimiz gün Aydın Valimiz Sayın Yakup Canbolat’ın başkanlığında ADÜ Teknokent Hizmet Binası yapım işiyle ilgili olarak ilimizdeki oda, borsa başkanlarımızın yanı sıra OSB yöneticilerimizle bir araya gelmiştik. O toplantıda gerek oda ve borsalarımız ve gerekse de OSB’lerimiz arasında yeni bina için destek olma konusunda ortak mutabakat sağlanmıştı. Biz de bunun ardından Sayın Bakanımız ile bir araya gelerek geçtiğimiz yıl sözünü aldığımız hibenin biraz daha artırılması noktasındaki talebimizi, Milletvekilimiz Ömer Özmen ve ADÜ Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Cemal İyem ile birlikte aktardık. Sayın Bakanımız talebimize olumlu karşılık verdi. En kısa zamanda bu hibeye bakanlığımızdan sağlanacak ilave desteğe, oda ve borsalarımızın yanı sıra OSB’lerimizin de sunacakları katkıyla birlikte proje hazırlığına başlanacak. Ardından da yeni Teknokent binasının temeli de en kısa sürede atılacak” dedi.

Aydın’daki OSB’ler ADÜ Teknokent için güç birliğine vardı Aydın’daki OSB’ler ADÜ Teknokent için güç birliğine vardı

“YENİ TEKNOKENT BİNASI AYDIN’A HAYIRLI OLSUN”

Bakan Kacır’ı bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Aydın’a davet ettiklerini de kaydeden Savaş, “Sayın Bakanımız Aydın’a davetimize de sıcak baktı. Bir aksilik olmazsa mayıs ayı içerisinde kendisini Aydın’da da ağırlayacağız. Teknokent’e yeni hizmet binası kazandırılması noktasında emeği geçen tüm paydaşlara da Aydınımız adına çok teşekkür ediyorum. Aydın’daki sanayicilerimize, girişimcilerimize ve bir çok sektöre inovatif projeler geliştirmeleri noktasında ciddi katkılar sağlayacağına inandığımız ADÜ Teknokent’e kazandırılacak yeni hizmet binasının şimdiden hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

Whatsapp Image 2025 03 04 At 19.34.47

“ELBİRLİĞİYLE AYDINIMIZA KAZANDIRACAĞIZ” 

Bakan Kacır’ın geçtiğimiz yıl yeni bina için hibe sözü verdiğini hatırlatan AK Parti’li Özmen ise yaptığı açıklamada, “Görüşmemizde Teknokent’in yeni hizmet binası yapımına bir an önce başlayıp Aydın’ımıza kazandırmamız gerektiğini ilettik. Aydın'da ilgili kurumlarımız elini taşın altına koyunca Sayın Bakanımız da sağolsun ilave destek konusunda bize söz verdi. Aydınımıza, üniversitemize, yatırımcılarımıza, sanayicilerimize ve girişimcilerimize hayır olmasını diliyorum. Yeni bina projesine katkı sunacak herkese de teşekkür ediyoruz. Bakanlığımız netice itibariyle Teknokent’in ilimizdeki paydaşlar nezdinde de sahiplenilmesini istiyor. Bu çerçevede sağolsun odalarımız, borsalarımız ve OSB’lerimiz de üzerlerine düşeni yapacaklar ve elbirliğiyle Aydınımıza ve üniversitemize yeni Teknokent hizmet binası kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2025 03 04 At 19.34.46

Kaynak: HABER MERKEZİ