Efeler Belediyesi temizlik işleri personelleri, maaşlarını eksik aldıkları gerekçesiyle geçen cumartesi günü iş bıraktı. DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Çetin Çalışkan, grevin 3. gününde Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ile bir araya geldi. 2 saate yakın süren görüşmenin ardından Genel Sekreter Çetin Çalışkan, Kocagür Şantiyesi'nde eylemini sürdüren işçilere müjdeli haberi verdi. Çalışkan, ödemelerin cuma gününe kadar gerçekleşeceğini söyleyerek, personellere yeniden işbaşı yapmalarını söyledi.
"ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"
Belediye Başkanı Anıl Yetişkin de, Kocagür Şantiyesi'nde, iş bırakma eylemini sonlandıran temizlik işleri personelleriyle bir araya geldi. Yetişkin, burada yaptığı açıklamada, "En kısa zamanda yapacağımı söylemiştim. Aramızı bozmak isteyenler var aramız bozulmasın. Güzel güzel Efelerimize hizmet edelim. Sizin ve bizim yaşadığımız sıkıntılar Efeler ilçesinde yaşayan vatandaşlarımıza yansıdı.
Ödemeleri gerçekleştirmek için çalışıyoruz. SGK ve vergi dairesi borçları nedeniyle 120 milyon liraya yakın kesinti yaşandı. Keşke bu kesintiler yaşanmasaydı. Umarım önümüzdeki dönemlerde bu manzaraları yaşamayız. Bu eylemle hakkımızı kazandık diye düşünmeyin. Bu zaten yapacağımız bir iş. Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Birçok yerin ödemesini keserek, sizlerin maaşlarınızı yatıracağız" dedi.