Efeler’de kurulan pazarlarda peynir ve el açma yufka satan Ersin Keser, sattığı yöresel peynirlerle dikkat çekiyor. Van, Konya, Erzurum ve Erzincan yöresine ait peynirleri tezgahında yer verdiğini ifade eden Keser, bu peynirleri genellikle memleketlilerinin aldığını belirtti.
“AYDINLILAR TADINI BEĞENİRSE ALIYOR”
17 yıldır pazarcılık yaptığını ifade eden Keser, “Doğudan geliyor ürünlerimiz; Erzurum, Erzincan ve Van yöresinden. Mesela Erzurum küflü peynirimiz, Erzincan tulum peynirimiz, Konya kırması, Van otlu peynirimiz var. Aydın’da genelde bu ürünleri Doğudan gelip burada görev yapanlar ya da oralı olanlar alıyor. Bir de tadına bakıp beğenenler tekrar gelip alıyor” dedi.
“ESKİ PAZARLAR YOK”
El açma yufkaları taze ve günlük olarak kendisinin hazırladığını belirten Keser, “Eski pazar yok ama yine de şükrediyoruz. Bir gün bir kazanırsın, bir gün yüz; her haline şükretmek lazım. Eskiden mallarımızı kiloyla satardık, şimdi insanlar bütçelerine göre 50 liralık, parça parça alıyorlar. 200 liralık peyniri artık 50 liralık parçalara bölerek satıyoruz. Soran da çok ama çoğu fiyatı duyunca gidiyor. Aydın’da el açması börek yapan başka kimse yok, fabrikalar çok ama el açmasını sadece ben yapıyorum” diye konuştu.