Aydınlı gencin azmi yaşından büyük

Aydınlı gencin azmi yaşından büyük
 Muhabir
Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı İmamköy’de yaşayan Mustafa Barış, baktığı hayvanlarından elde ettiği süt ürünlerini pazardaki küçük tezgahında satıyor. Annesini kendisini dünyaya getirirken, babası ile abisini ise traktör kazasında kaybeden Barış, yaklaşık 6 yıl önce mesleğin başında kendisini buldu. Barış, ailesinden kalan işe sahip çıkarak hayvancılığı devam ettirdi.

Aydın’ın Efeler İlçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’ndeki pazar pazarında her hafta tezgah açan 23 yaşındaki pazarcı esnafı Mustafa Barış, azmiyle görenleri kendisine hayran bıraktı. İmamköy Mahalle’sinde hayvancılıkla uğraşan Mustafa Barış, ineklerden elde ettiği sütle yüzde 100 doğal köy kaymağı, çökelek, peynir ve yoğurt elde ederek salı ve pazar pazarında satıyor. Yaşından büyük azmiyle görenlerin takdir ettiği Barış, annesini kendisinin doğumunda, babası ve abisini ise 2019 yılında bir traktör kazasında kaybettiğini belirtti. Ortaokulu terk etmek zorunda kalan Barış, babasının isteğiyle yaklaşık 6 yıl önce işlerin başına geçti. Barış, bugün ise işini yakın bir arkadaşının ortaklığı ile sürdürüyor. Hayata karşı dik duruşunu kaybetmeyen pazarcı esnafı Barış, yaşam öyküsünü ve kendi ürünlerini nasıl yaptığını anlattı.

aydinli-o-gencin-azmi-yasindan-buyuk-vefat-eden-anne-ve-babasinin-isine-sahip-cikti-internet-gazete-463846-5255d5549be1957c8d88e739561c99c9.jpeg

HİKAYESİ HÜZÜNLÜ, MÜCADELESİ GÜÇLÜ
Ortaokulu terk etmek zorunda kaldığını aktaran Mustafa Barış, “Annem ben doğarken vefat etmiş. Babam da hayvancılıkla uğraşıyordu. Babam ve abim de 2019 senesinde traktör kazasında vefat etti. Bir ablam var o da evli. Ben de kendi işimizi devam ettirerek ayaklarımın üstünde duruyorum” dedi.

aydinli-o-gencin-azmi-yasindan-buyuk-vefat-eden-anne-ve-babasinin-isine-sahip-cikti-internet-gazete-463846-a8a2636598cba55dece827c89190560a.jpeg

KÖY KAYMAĞI EN ZAHMETLİSİ
Çökelek, inek peyniri kese yoğurdu ve köy kaymağını yüzde 100 doğal olarak ortağı ile yaptığını belirten Barış, “Köy kaymağı yaparken önce ineklerden sütü sağıyoruz ardından pişiriyoruz. Pişirme işlemi sonrasında mayalayıp makineye atıyoruz. Makineden kaymağı alıyoruz. Biriktirdiğimiz kaymağı yıkadıktan sonra donduruyoruz. İnekten sağıp kaymak haline getirene kadar bu işlem bir günümüzü alıyor. Bir günde 2 ile 3 kilogram aralığında kaymak yani tereyağı elde ediyoruz” diye konuştu.

aydinli-o-gencin-azmi-yasindan-buyuk-vefat-eden-anne-ve-babasinin-isine-sahip-cikti-internet-gazete-463846-fa8b92c33ab1ad5f5cf271e7936bafde.jpeg

FİYATLARI YEM ÇUVALI BELİRLİYOR
Pazara ürün yapacağı kadar kendisine süt ayırdığını bildiren Barış, "Geriye kalan çoğunluğu sütçüye veriyoruz. Bir haftada 10 ya da 15 kilo satıyorum. Zaten bizim müşterilerimizin çoğu sabittir. Çiğ süte gelen zamlar şarküterileri etkilerken bizde yeme gelen zamlar belirliyor. Yerel seçimlerden sonra bir yem çuvalına 50 lira zam geldi. Piyasaya şu an için ayak uydursak tereyağının kilosu 400 liradan aşağı satılmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
İmamköy’de 23 yaşındaki Barış’ın elinden geçen ürünlerin fiyatı ise şu şekilde: “Çökelek 140, inek peyniri 150, kese yoğurdu 90, tereyağı 300 lira.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.