Çalışmalarını ADÜ Teknokent’te sürdüren ve bugüne kadar 18 patente sahip olan Karya Farma, organik bitkilerde olduğu gibi hayvansal gıdalarda da doğal ve organik beslenen hayvanların et ve sütünün daha sağlıklı olduğunu açıkladı.

A W327202 01

İnsanların son yıllarda yakalandığı hastalıkların temelinde başta sağlıksız ve hareket yoksunluğunun geldiğini, bu sebeple her geçen gün teknolojiyle iç içe yaşayan insanların beslenmesinde de yaşam tarzına ve işine uygun gıda tüketmesi gerektiği ifade edildi. 

ADÜ’de etkinlik düzenlendi: Radyolojinin tıptaki önemi vurgulandı ADÜ’de etkinlik düzenlendi: Radyolojinin tıptaki önemi vurgulandı

HARCANILAN ENERJİYE GÖRE BESİN SEÇİLMELİ 

Sağlıklı bir yaşam için kişilerin öncelikle doğal ve yaptığı işe uygun beslenmesi gerektiğini belirten Karya Farma HBX Ar-Ge Kurucusu Hakan Başlık, “Öncelikle sağlıklı ve doğal beslenmek gerekiyor. İkinci önemli konu ise kişi vücudun ihtiyaç duyduğu kadar besin alması gerekiyor. Bu nedenle kişinin yaşı, boyu ve kilosu aynı olsa bile yaptığı işe yani harcadığı enerjiye göre beslenmesi ve besin seçmesi gerekiyor” dedi.

A W327202 02

BESLENME ALIŞKANLIKLARINDAKİ YANLIŞLARA DEĞİNDİ 

Türkiye’de ve dünyada hayvan yetiştiriciliğinin mera ve otlaklardan büyük işletmelere taşınması ile birlikte et ve süt ürünlerinde başta tat olmak üzere pek çok değerin değiştiğini aktaran Başlık, “Maalesef beslenme alışkanlıklarında doğru bilinen pek çok yanlışla iç içeyiz. Gezen tavuk yumurtasının bile daha değerli olduğu ülkemizde etinden ve sütünden faydalandığımız büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda doğal beslenenlerin değeri unutturuldu. Bugün fenni yem adı verilen yemlerle besihanelerde beslenen inek, koyun ve keçi ile tabiatta kendiliğinden otlayan hayvanların eti ve sütü aynı kategoride değerlendirilmemeli” diye konuştu.

ADÜ Teknokent’te bir başarıya daha imza atıldı! Marul ve lahanadan ürettiler ADÜ Teknokent’te bir başarıya daha imza atıldı! Marul ve lahanadan ürettiler

SUCUK ÜRETTİLER 

İnsanların vücudunu korumak için nasıl yaşına, yaptığı işe mevsimine göre giyinmesi gerekiyorsa beslenmesini de yaşına, mevsimine ve yaptığı işe göre programlaması gerektiğini kaydeden Karya Farma HBX Ar-Ge Kurucusu Hakan Başlık ve Bilim Kurulu Üyesi Kimyager Aslı Aktaş, bu durum neticesinde sucuk formülü hazırladıklarını kaydetti.

Ürünün bilimsel ve besinsel özelliklerini detaylandırarak hazırladıklarını anlatan Kimyager Aktaş, “Koyun, keçi, dana ve deve gibi hayvanlar, bulundukları ekosistemin en saf kaynaklarından faydalanır. Bu etler, vitaminler, mineraller ve doğal antioksidanlarla zenginleşir. Serbest gezen bu hayvanların etlerinden elde edilen sucuk, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücut direncini artıran eşsiz bir protein kaynağıdır” ifadelerini kullandı.

VÜCUDA BİRÇOK FAYDASI BULUNUYOR

Hakan Başlık ise, özellikle bu hayvanlarda beslenme alışkanlıklarının et kalitesini büyük oranda etkilediğinin altını çizerek, "Doğal bitki örtüsünden elde edilen besinlerle zenginleşmiş bu etler, omega-3 yağ asitleri, yüksek kaliteli protein ve demir içeriği açısından oldukça değerlidir. Bu kombinasyon kalp sağlığını destekleyici, iltihap giderici ve enerji verici özelliklere sahiptir” dedi.

Yapılan açıklamada “Koyun ve keçi eti, güçlü bağışıklık sistemini destekleyen amino asitler ve sağlıklı yağ yapısıyla ön plandadır. Dana eti, kas kütlesini korumaya ve güçlendirmeye yardımcı olan demir ve vitamin deposudur. Deve eti ise kolesterol oranı düşük, mineraller açısından zengin yapısı ile enerji ve dayanıklılık sağlayan bir protein kaynağıdır” denildi.

Kaynak: İHA