Aydın'da domateslerin turfanda döneminin sona erip döküme başlaması ile birlikte salça sezonu da hareketlendi. Sağlık alanında hazır gıdalara bağlı karşılaşılan çeşitli sorunlar ve ekonomik sıkıntıların artış göstermesi üzerine zaman adeta geri döndü ve vatandaşlar kendi yiyeceğini kendisi hazırlamaya telaşına kapıldı. 

A W248378 05

BÜTÇELERE ÖNEMLİ KATKI SAĞLANIYOR
Aydın'da domates fiyatlarının 30 liradan 10 liraya düşmesi üzerine salça sezonu da başladı. Gerek Aydın'da yaşayan gerekse yaz tatilini Aydın'da geçiren pek çok kişi bir yandan tatilini, diğer yandan da salçalarını yapıyor.  Türkiye'nin en sıcak illerinden Aydın'da etkili olan çöl sıcaklarını adeta fırsata çeviren pek çok kişi Efeler Diyarı'nın hayatı olumsuz etkileyen sıcak günlerini ekonomik kazanca dönüştürüyor. Pek çok şehirde ocak ya da elektrikli aletlerle kurutulan kışlık yiyecekler Aydın'da güneşin kavurucu sıcağında hazırlanıyor. Ucuza satın alınan ve güneşten gelen ısıyla hiç masrafsız hazırlanan kışlık yiyecekler pek çok evin aile bütçesine önemli katkı sağlıyor.

A W248378 01A W248378 03A W248378 06

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI