Efeler Yağcılar Çarşısı içinde bulunan bir aperatif dükkanında tavuk ve et dönerin yatay şekilde pişirilmesi dikkat uyandırıyor. Döneri odun ateşinde pişirdiklerini anlatan işletme yetkilisi Enis Sönmez, şekil olarak çağ kebabına benzer olduğunu fakat dana etini pişirdiklerini belirtti. Aydınlıların yoğun rağbet gösterdiğini aktaran Sönmez, daimi müşterilerinin olduğunu ifade etti.
“ETİN KALİTESİ ÖN PLANDA OLUYOR”
Döner ile ilgili bilgi veren Sönmez, “Odun ateşinde pişirdiğimiz yaprak et dönerimiz, Aydın’da fark yaratmak ve müşterilerimize eşsiz bir damak zevki sunmak amacıyla özel olarak hazırlanıyor.
Cağ kebabını andıran bir görünümde olmasına karşın, bu dönerimizi kuzu eti yerine dana etinden, hayvanın kaba et kısmını kullanarak yapıyoruz. Böylece, odun ateşinin kattığı lezzet ve etin kalitesi ön planda oluyor” dedi.
“İLK VE TEK DÖNERCİYİZ”
Döner fiyatlarına da değinen Sönmez, “Yenilikçi bu sistem sayesinde dönerimizi tadan müşteriler tekrar tekrar geliyor. Aydın’da benzeri olmayan bu tatla “ilk ve tek dönerci” olmanın gururunu yaşıyoruz. Üstelik fiyatlarımız da oldukça uygun. Ekmek arası 130 TL, dürüm ise 10 TL farkla sunuluyor. Ayrıca tavuk döner fiyatlarımız ekmek arası 80 TL, dürüm ise 90 TL’dir” diye konuştu.