Bilim insanları, Dünya’nın yörüngesine girecek küçük bir göktaşının geçici süreliğine ikinci bir uydu olacağını açıkladı. Dünya’nın ‘ikinci Ay’ı’ 29 Eylül’den itibaren Dünya’nın yörüngesine girecek ve birkaç ay yörüngede kalacak. Bilim insanları, Dünya’nın ikinci uydusunun gözle görmek için fazla küçük olduğunu belirtirken, onu görmek için profesyonel bir teleskoba ihtiyaç olduğunu belirtti.  

Gökyüzü meraklısı emekli şaşırtıyor! Yaptığı teleskopla Uluslararası Uzay İstasyonu'nu görüntüledi Gökyüzü meraklısı emekli şaşırtıyor! Yaptığı teleskopla Uluslararası Uzay İstasyonu'nu görüntüledi

Dünya ikinci aya sahip olacak 

ARJUNA ASTEROİD KUŞAĞINDAN KOPTU  

Göktaşının NASA tarafından 7 Ağustos’ta tespit edildiği bildirilirken, '2024 PT5' adıyla anılan cismin Arjuna asteroid kuşağından koptuğu kaydedildi. Dünya’nın yeni misafirinin 10 metre uzunluğunda olduğu kaydedilirken, 29 Eylül ile 25 Kasım arasında Dünya çevresinde döneceği belirtildi. Önceki senelerde benzer durumların yaşandığı bilinirken, bazı göktaşlarının dünyayı tekrardan ziyaret ettiği tespit edilmişti. 2022 NX1 asteroidi hem 1981'de hem de 2022'de Dünya'nın "mini Ay'ı" olmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ