Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre; Aydın’ın gastronomisinde önemli bir yere sahip olan Söke, pidesiyle de yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaya devam ediyor. Söke Pidesi’nin bu kadar ünlü olmasının sebeplerinden biri olarak kıymalı harcının diğer bölgelere göre farklı olması gösterilirken, ilçede 35 yıldır pide ustası olarak çalışan Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu 58 yaşındaki Bülent Kaya, işine gösterdiği özenle meslektaşlarına ve gençlere de örnek oluyor. Cep dostu fiyatıyla da takdir toplayan Kaya, yüksek enflasyona rağmen zam yapmamasıyla da lezzet müdavimlerinin yüzünü güldürüyor.
UYGUN FİYATIYLA DİKKATİ ÇEKİYOR
Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olduktan sonra pideci olmaya karar verdiğini söyleyen Kaya, “Dönemin şartlarından dolayı pide işine girdik. Emekli olduktan sonra da Söke’de pide dükkanını işletmeye devam ediyorum. Şu anda tek porsiyon pideyi 80 lira, kıymalı yumurtalı pideyi 90 lira ve lahmacunuysa 40 liradan satışa sunuyoruz. Uygun fiyattan satışa sunmamızla birlikte lezzet ve kaliteden ödün vermememiz sayesinde de belli bir müşteri portföyüne hitap ediyoruz” dedi.
“DÜNYACA ÜNLÜ SÖKE PİDESİ”
Yaptığı işindeki titizliğiyle lezzet tutkunu Sökelilerin de uğrak yerlerinden olan işletmesinde uygun fiyatlı satış yapmasının gerekçesini aktaran Kaya, “Üniversiteden mezun olduktan sonra atanıp meslek sahibi olamadığım için boşta kalmama adına bu işe girdim. Yaklaşık 35 yıldır bu işi yapıyorum. Söke Pidesi’nin özel olmasının sebebi kıymanın önceden kavrulmasıdır. Bizim yaptığımız pide ve lahmacunlar Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’nden farklıdır. O taraflarda kuzu eti de kullanıyorlar ama biz yalnızca dana eti kullanıyoruz. Kıymalı harcın içineyse maydanoz, soğan ve domates koyuyoruz.
Bizim diğer pidecilere göre zam yapmadan daha uyguna satış gerçekleştirmemizin sebebi mekanımız bize ait olmasıdır. Biz mekana kira vermiyoruz, ailece çalışıyoruz. Bu durumu da insanlar rahatça karınlarını doyursunlar diye fiyatlara yansıttık. Söke Pidesi coğrafi işaret tescili alıp ünlü olduktan sonra internet fenomenleri sayesinde de Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışından bile ilçemize artık pide yemeye gelen var. Söke Pidesi artık dünyaca ünlü desem yeridir” dedi.