Yeni Standart Belirlendi
Tavuk döner, gerek lezzeti gerekse de uygun fiyatı ile vatandaşların sıklıkla tükettikleri gıdalar arasında bulunuyor. Yoğun olarak tüketilen tavuk döner ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı'nca düzenlemeye gidilerek standartlar belirleniyor. Tavuk ürünlerindeki mevzuat yenilenirken, kanatlı et döneri ve kanatlı eti karışımlarında halihazırda yüzde 20 olan yağ miktarının yüzde 15 seviyesine çekilmesi öngörülüyor.
Önemli Değişiklikler Dikkat Çekiyor
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca sunulan yeni tebliğ taslağında, et ürünleri ve karışımları için getirilecek önemli değişiklikler göze çarpıyor. Taslakta ilk kez ‘burger’ tanımına yer verilmesi dikkat çekerken, üretim şekline işaret ediliyor. Hazırlanan taslak ile 'hamburger'e de ilk kez net bir tanım getirildiği gözleniyor. Buna göre hamburger, büyükbaş veya küçükbaş hayvanların özenle seçilmiş etlerinden elde edilen bir karışım olarak nitelendiriliyor.
Taslakta Sucuğa Da Yer Veriliyor
Taslaktaki düzenlemelerden sucuk da nasibini alıyor. Sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk gibi ürünlerin daha kolay sınıflandırılabilmesi, taslakta ele alınıyor. Isıl işlem görmüş kümes hayvanı sucuğunda kullanılan kalsiyum miktarı için yeni bir sınır belirlenmesi de dikkatlerden kaçmıyor. Tüm bu düzenlemelerle tüketicilerin daha güvenilir, sağlıklı ve kaliteli ürünlerle buluşturulması hedefleniyor.