Aydın’ın en önemli ürünleri arasında yer alan incir ile yapılabilecek en basit ve en lezzetli tarifler arasında yer alan incir uyutması, yaz sıcaklarında serinlemek için sıklıkla tercih ediliyor. İncir uyutması, ismini hafif ılık sütte mayalanır gibi uyumaya bırakılmasından alıyor.
Meyvesinin yanı sıra sütü ve yaprağıyla da kozmetik ve sağlık sektöründe de kullanılan incirin en hafif hali olan bu tatlı, incirin içerdiği A, C, K, B vitaminleri, Potasyum, Magnezyum, Çinko ve Demir sayesinde uzmanlar tarafından da öneriliyor.

aydinin-essiz-lezzetiyle-serinleten-tatli-incir-uyutmasi-nasil-yapilir-475457-1b016a2d5499c01579558b8e62259683.jpg

İNCİR UYUTMASI NASIL YAPILIR?

  • 2,5su bardağı süt
  • 7adet kuru incir (yaklaşık 150 gram)
  • 5 tatlı kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

aydinin-essiz-lezzetiyle-serinleten-tatli-incir-uyutmasi-nasil-yapilir-475457-a73892b7186de6a09387312e3de36542.jpg

Kuru incirleri yıkayın, birkaç dakika suda bekletin. Saplarını kesip, incirin geri kalanını küçük zar şeklinde doğrayın. Sütü yoğurt mayalama sıcaklığına kadar ısıtın. (Serçe parmağınızı süte batırdığınızda ılıktan sıcağa doğru olacak ama elinizi yakmayacak.) O sıcaklığa geldiğinde ocağın altını kapatın. Isınmış sütün içine incirleri ekleyin ve el doğrayıcısıyla incirleri parçalayın. İncir parçası kalmamasına dikkat edin. Tatlıyı kuplara paylaştırın. Her bir kupun üzerine birer tatlı kaşığı ceviz koyun, üzerine kaşıkla hafifçe bastırın. Kupları bir tepsiye yerleştirip üzerini kapatın. Yoğurt mayalar gibi sarıp kapatılan tatlıyı üç saat oda ısısında mayalandırın. Mayalama işleminin ardından buzdolabına kaldırılan tatlıyı, soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi