Mevsim geçişleri her dönem insanların bünyesinde değişiklikler gösterir. Özellikle bahar dönemine geçişlerde, havalar ısınmaya başlarken, kişilerde daha fazla uyku, daha fazla sıkılganlık, daha fazla yorgunluk ve halsizlik hissi oluşur. Gündelik işleri yapmakta zorlanır ya da yapmak istemez. İşe gitmek ya da çalışmak istemeyiz. Bu durum bir iki haftalık bir geçiş sürecidir. Kişilerde ortaya çıkan kaygı, asabiyet, uyku bozukluğu, dikkatsizlik, halsizlik ve yorgunluk hissi uyandırır insanlarda.
Mevsim geçişleri insanların metabolizmasını doğrudan etkilemektedir. Kış aylarında yavaş çalışan metabolizma, bahar ayları geldiğinde hızlanırken vücudumuz buna ayak uydurmakta zorlanmaktadır. Bu durum bahar yorgunluğu olarak tabir edilen durumun ortaya çıkmasına sebep olur. Bunların yanında vücudumuzun bahar aylarına geçişte vitamin eksikliğinin olması vücudumuzun bahar aylarına geçiş evresini zorlaştırır bu da bahar yorgunluğunu beraberinde getirir.
Mevsimler insanların hormonlarını etkilemektedir. Eğer depresyona eğiliminiz varsa, stresli bir işte çalışıyorsanız, özel hayatınızda mutsuzsanız, bahara geçişlerde ruhsal değişimlerin sizde görülme ihtimali artmaktadır.
Bu yorgunluğu en hafif şekilde atlatabilmek için düzenli yaşam tarzını benimseyip beslenme, uyku, spor alışkanlıklarımızı düzenlersek bahar bize güzel gelir.