Aydınlıların en sevdiği sezon geldi. Aydın’ın balı incirde hasat sezonu sürüyor. Kente bolluk ve bereket getiren inciri tüketmenin de türlü yolları bulunuyor. İncirin en sevilen hallerinden, adına filmler yapılan incir reçeli yapmanın bazı püf noktaları bulunuyor. İşte ağızlarda lezzet şöleni oluşturacak ve dağılmayan incir reçeli tarifi…
İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1,5 kg taze incir
1,5 kg toz şeker
1,5 kg su
1 yemek kaşığı taze limon suyu
Yapılışı:
İncirleri bol suda yıkayalım. Uygun bir tencereye şeker ve su ekleyip kaynatalım. Kaynadıktan sonra 15 dakika kaynatmaya devam edelim. İncirlerin sap kısımlarını çok az kesip 2 yerinden çatalla delelim. İncirleri kaynayan şerbetin içerisine alıp kaynadıktan sonra 5 dakika kaynatalım. Kaynadıktan sonra 1 saat kısık ateşte kaynatalım. Kaynayan reçelin altını kapatalım ve soğuyana kadar bekletelim. Soğuduktan sonra yeniden kısık ateşte 1 saat daha kaynatalım. Süre sonunda soğuması için bekletelim ve kavanozlara dolduralım. Kahvaltılarınızda ya da tatlı krizlerinizde afiyetle tüketebilirsiniz.