Verilen bilgide sağlıklı kurban kesimi için uyulması gereken kurallar şöyle açıklandı: “Derinin yüzülmesi sırasında derinin ve dış kısmı ile etin teması önlenmelidir. İşkembe ve bağırsaklar; et kalitesini olumsuz etkilememesi, mikropların bulaşmasını ve gelişmesini önlemek için geciktirilmeden çıkarılmalıdır. İç organların çıkarılması sırasında işkembe ve bağırsak içeriğinin ete bulaşması önlenmelidir. İçerikleri kesim yerinden ayrı bir yerde poşet, çöp bidonu, konteyner veya çukurlara boşaltılmalı, çevre kirletilmemelidir. Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atıklar, kist hidatık riskine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmemeli, hayvanların çıkaramayacağı derinlikte çukurlara gömülerek bertaraf edilmelidir. Anormal görünüşe sahip iç organlar (normalden büyük, kokulu, iltihaplı, su keseleri ve şişkinlikleri bulunan iç organlar çamur kıvamında dalak gibi) ve etler (iltihaplı, kokulu, kanı pıhtılaşmayan gibi) veteriner hekime muayene ettirilmelidir.”
Kurban keserken dikkat!
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nden kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili uyarı geldi.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yorumlar
Trend Haberler

Nazilli'de mide bulandıran görüntüler!

Aydınlılardan fuara yoğun ilgi

Aydın’da acı olay! Ağaca asılı halde bulundu

Tatil kenti Didim’de çalışma fırsatı: İşte başvuru şartları

Sırrı Süreyya Önder'den kötü haber! Hastane kamuoyuna duyurdu

Aydın’ın doktorundan endişelendiren açıklama: Ölümler hızla artıyor!
Reklam