Görünüşü itibariyle minicik bir pinpon topuna benzeyen Brüksel lahanası ilginç tadıyla Ege bölgesinde yaşayan ve sebze tüketmeyi seven bizler için harika bir yiyecek. Kış mevsimine girmemizle beraber Pazar ve manav tezgahlarında bu minik lahanaları da artık görmek mümkün.

Bu sebze özellikle zeytinyağlı sebze yemekleri için tercih ediliyor. ABD ve Avrupa’da yaygın bir biçimde üretimi gerçekleştirilen lahana bir süredir Türkiye’de de üretilen sebzeler arasında yerini aldı.
Tıpkı diğer sebzeler gibi sayısız fayda içeren Brüksel lahanasının 100 gram pişmiş olarak tüketilmesi halinde K vitamini ihtiyacının yüzde 175 ini, C vitaminin yüzde 100’ünü, A vitaminin yüzde 15’ini, folat ihtiyacının yüzde 15’ini ve manganez ihtiyacının yüzde 11’ini karşıladığı yapılan araştırmalarca ortaya konmuş.

Yüksek C vitamini içeriğiyle bağışıklığı artırdığı, bağ dokusu ve kemiklerin yapısında bulunan kollajen üretimini desteklediği bilimsel olarak kanıtlanmış bir besin deposudur. İyi bir K vitamini kaynağı olan bu minik lahana ile K vitamini alarak kemiklerinizin güçlenmesini sağlayabilirsiniz.

YEMEĞİ NASIL YAPILIR

500 gram Brüksel lahanası,1 adet kuru soğan, 1 adet havuç, 1 adet patates, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, Tuz, Karabiber, Zeytinyağı
Lahanaların dış yapraklarını iyice temizleyip sirkeli suda bir süre bekletin. Sonrasında soğanları doğrayıp zeytinyağıyla soteleyerek bir miktar kızartın. Üzerine doğramış olduğunuz sarımsakları da ekleyin. Ardından hazırlamış olduğunuz havuç ve patatesleri de ekleyip iyice kavurun. Lahanaları da ekleyip 5 dakika kadar daha kavurun ve salça, tuz, karabiber ilave edin. Biraz su ekleyip kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Brüksel lahanalı sebze yemeğiniz hazır afiyet olsun.