Artık insanların evlerde vakit geçirdiği süre artınca tüketim de arttı. Özellikle gecelerin uzaması nedeniyle insanlar akşam yemeğinden sonra aperatif tüketimi artarken doğal beslenmeye önem verenler zeytin yağlı yiyecekler, sarma çeşitleri, kestane, ceviz ve incir bol bol tüketiyor.

Her ne kadar diyetisyenler akşam yemeğinden sonra bir şey tüketmeyin dese de vatandaşlar alışkanlıklarından vazgeçmeyip çayla birlikte akşam yemeği kadar yiyecek tüketebiliyor. Bu gün menümüzde lahana sarması olacak.
Lahana sarması Türk mutfağında sevilen yemeklerdendir.

Beyaz lahana yaprağının içerisine bulgur ya da pirinç başta olmak üzere kıyma ile yöresine göre değişen diğer iç malzemeleri konarak yapılan bir yemek çeşididir.

Aydın’daki üreticilerin yetiştirdiği lahanaları pazardan kadınlar alıp sarmasını yapıyor. Bildiğiniz sarmalara benzemez buranın sarması. Neden diyeceksiniz?

Aydın’ın dağlarından akan zeytin yağıları, ovalarından yetişen lahanalar kadınların maharetli elleriyle içi doldurulup sarılır. Sonra tencerelere yerleştirilip bir de kısık ateşte pişti mi lezzetine doyum olmuyor.

Lahana sarmasını ister çay yanında ister akşam veya öğle yemeği yanında servis edebilirsiniz.

DİĞER YAZILARI