Kuru ve teze halinde tüketilen soğan C vitamini oranı en yüksek bitkilerden bir tanesi. Kuru soğan hem yemeklerde hem de eskiden beri doğal tedavi yöntemlerinde kullanılır.
Özellikle soğuk havaların gelmesiyle birlikte düşen bağışıklık sistemini güçlendirmek amacıyla kuru soğan tüketimi de arttı. Antibiyotik özelliği bulunan kuru soğan yemeklere karıştırıldığı gibi yemeklerin yanında, salatada kullanılıyor.
Hatta turşusu dahi yapılarak tüketiliyor. Şifa deposu kuru soğana talep özellikle kış aylarında çok fazla oluyor. Neden mi diyeceksiniz? Kış aylarında özellikle sofralarda bakliyat yemeklerinin tüketimi arttı. Türk mutfağının vazgeçilmez yemekleri kuru fasulye, nohut, tavuk, köfte gibi yemeklerin yanına özellikle bir kuru soğan kesilir. Kuru soğan eşliğinde yemekler tüketilir. Özellikle kuru fasulye olunca soğanın kokusu dahi unutulur.
Birde havalar soğuduğu için insanlar grip, nezle ve bronşit olmamak için bol bol soğan tüketiyor.