Yemek yapmak kimilerine göre stres azaltan, alıp farklı diyarlara götüren büyük bir tutku, kimilerine ise bazı anlarda işkenceye bile dönüşebilen yorucu bir iş. Çoğu insanın günün yorgunluğunu attığı bir aktivite olan yemek yapmak bir kesime göre ise büyük bir külfet. Tabi gün içinde yaşanan yoğunluktan insanın yemek yapası gelmiyor olabilir bunun için kimseyi yadırgayamayız ama beslenmemiz gerekiyor bu da bir gerçek. İşte az önce bahsettiğim yorucu günün sonunda evde yemek yapmayı koca bir yük olmaktan kurtaracak pratik bir tarifle karşınızdayım.
Ben bu hafta hem zamandan hem de güçten tasarruf edebileceğiniz bir öneride bulunacağım.
Bugün sizlere tam bir enerji deposu olan tereyağlı kuşkonmaz çorbası tarifi vereceğim. Kuşkonmaz namı diğer kedirgen, Aydınlıların en çok tükettiği bitkilerden biri olma özelliğine sahip. Mevsimsel olarak bahar aylarında tüketilen bu bitkiyi bu aralar bulmanız biraz zor ama tarifi cebe atmanızda fayda var.
Şimdi gelelim malzemelere. Çorbamız için gerekli olan malzemelerimiz; 1 demet kuşkonmaz, 3 yemek kaşığı tereyağı, 1,5 yemek kaşığı un, 5 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süt, 1/4 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı; Öncelikle bol suda yıkadığınız kuşkonmazların dış kabuklarını bir soyacak yardımıyla ince bir şekilde soyun. Soyduğunuz kuşkonmazları halka halka doğrayın. Tereyağınızı derin bir tencerede eritin. Doğradığınız kuşkonmazları, tereyağında 4 dakika kavurun. Çorbaya kıvamını ve tadını verecek olan unu ekledikten sonra kokusu çıkıp, hafif bir renk alana kadar kısık ateşte kuşkonmazlarla birlikte kavurun. Kavrulan una süt ve et suyunu azar azar ekleyip, bir çırpıcı yardımıyla çorbayı karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz ve kırmızıbiberi katın. Kısık ateşte kıvamını alana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. İşte kuşkonmaz çorbamız hazır. Sevdiklerinizle bereketli sofralarda sağlık ve mutlulukla bir araya gelmenizi diliyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere.