Yeni yıla girmemize sayılı günler kala geride bıraktığımız yıl ne yazık ki tüm dünyada kadınlarımız için çok da iç açıcı geçmedi.

Dünyanın dört bir yanında öldürülen, şiddet gören kadınlar mı dersiniz, küçük yaşta zorla evlendirilen kız çocukları mı dersiniz?

Kadınlar, ya hayat arkadaşları, eşleri tarafından cinayete kurban gidiyorlar ya sevgilileri ya töre cinayetleri…

Ama bir şekilde hep hayatını kaybeden kadın oluyor. Tetiği çekense hep erkek. Biz kadınlar olarak nerede, neyi yanlış yapıyoruz? Öldürülmememiz için ne yapmamız lazım?

Başörtüsü takmadığı için öldürülen, yemeği tuzsuz yaptığı için dayak yiyen kadınları değil toplumda yer edinmiş bir şeyleri başarmış kadınları konuşmak istiyoruz. Kadınlar olarak başarılarımızla gündem olmak istiyoruz.

Bu yıl kadınlar için bir yandan da artan şiddet ve geçim derdinin yarattığı büyük sorunlarla geçti. Kadınlar ise bu sorunlarla savaşıp, sorunlara karşı ses çıkarmaktan vazgeçmedi.

Dilerim ki önümüzdeki yıl şiddet ve cinayet olayları hiç yaşanmasın. Ancak böyle bir durumun mümkün olmadığının da farkındayız. Öncelikle zihniyetlerin değişmesi lazım.

Şiddetten Ölen Kadınlar İçin Dijital Anıt’ın verilerine göre bugüne kadar 392 kadın bir şekilde öldürülmüş. Bu sayının 2023’te 0 olmasını diliyorum.

Kadının başarısında onu tebrik edecek, hatasında yanında olacak, üzüntüsünü paylaşacak, mutluluğunun ekmeğini yiyecek zihniyetler görmeyi umut ediyorum 2023’te.

DİĞER YAZILARI