Bu benim ilk köşe yazım. Bu yüzden okuyucularla buluşmak açıkçası beni heyecanlandırıyor.

***
Kısaca kendimden bahsedecek olursam Aydın/Nazilli Doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunuyum ve yeni okul hayatı içerisindeyim şu sıralar Anadolu Üniversitesinde Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisiyim.

***
2009 yılında atıldığım iş hayatıma Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi olarak başladım, şuanda da özel bir şirkette Bilişim Teknolojileri Yöneticiliği yapıyorum.

***
Evet ne alaka işletme okumuş, çağrı merkezi müşteri temsilcisi olarak işe başlamış Bilişim Teknolojileri Yöneticisi. Kabul ediyorum kulağa biraz garip geliyor ancak ben buna merak, sabır ve irade diyorum.

***
Müşteri temsilcisi olarak çalıştığım şirkette teknolojiye ve bilgisayarlara yakınlığım biliniyordu, - Hadi Mücahit sen bu işi yaparsın dediler. (Beni destekleyip yönlendiren abilerime de selam olun "Vefa" göstermek istedim.) Bende – evet ben bu işi yaparım dedim. Sonrası sabır, merak ve azimden ibaret. Şimdi de geleceğe notlar bırakmak için buradayım.

***
Tanıştığımıza memnun oldum.

***
Hani derler ya mesleğini üç dakika da anlatabiliyorsan ileride o meslek kaybolacak diye ben buna hem katılanlardanım hem de katılmayanlardan. Aslında katıldığım nokta şurası. Bilişim işine ilk başladığımda (2010) yaptığım işi gençlere 5-10 dk. orta yaşlılara 20-30 dk. (umarım anlamıştır) yaşlılara ise hiç anlatamıyordum. Üzerinden 12 sene geçti, gençlere 3-5 dk. orta yaşlılara 10-15 dk. (anlamıştır) yaşlılara ise yine anlatamıyorum. Ancak burada dikkat çekmek istediğim konu aslında teknolojik yakınsamanın giderek artması ve iş gücünün makinalara dönmesiyle kişilerin iş gücünden ziyade makine kullanımlarının öğretilmeye zorlanması. Katılmadığım nokta ise el zanaatkârları ile ilgili örneğin berberler kim bir robota tıraş olmak ister ki şahsen ben istemem çünkü bende berberini değiştiremeyenlerdenim.

***
Gelelim asıl konumuza. Bilişim... Asırlar boyunca gücün simgesini önce toprak sonra çelik daha sonra askeri güç ve günümüzde de enerji ve bilgi oluşturuyor. Biz daha çok bilgi kısmıyla ilgileneceğiz. Öyle büyük bir güç ki artık oturduğunuz yerden saniyeler içinde tüm hayat stratejinizi değiştirebilir, edinmediğiniz çok farklı yetkinlikler edinebilir hatta tüm insanlığı değiştirebilirsiniz.

***
Bir şirket sahibiyseniz sizde ki bilginin özgünlüğünü kaybetmemek için tonlarca yatırım yapmalısınız.

***
Eğer bir bireyseniz kendi kişisel bilgilerinizi korumak için daha dikkatli olmalısınız. Çünkü bilgiyi artık makineler işliyor ve makineler belirli güçlerin elinde. Bu belirli kişiler kimlerin bu bilgiye ulaşmasını istiyorsa onlar kazanıyor.

***
Örneğin dünyanın en büyük şirketlerine bakalım Google, Meta (eski adıyla Facebook), Amazon, Tesla hepsi de yazılım ve bilişim firmaları peki neden?
Bir sonraki yazım ,Peki Neden?’de görüşmek dileğiyle…
Herkese bol bilgi dilerim.

***