Evet sevgili okuyucular. Hava yavaş yavaş ısınmaya başladı. Bahar mevsimi geldi. Her yer yeşillendi. Kelebekler, böcekler boy göstermeye başladı. Polenler artık havada geziyor. Tabi alerjisi olanlar biraz dikkat etmeli bu döneme. Polenlerden rahatsızlar olanlar biraz çiçeklerden uzak dursun. Ama bitki severler için muhteşem günler başladı. Bahçesini şenlendirmek isteyen vatandaşlar şimdi çarşı pazar fide arayıp dikmeye başladı.
Aydın iklimi sebze ve meyvelerin ekilip dikilmesi anlamında çok bereketlidir. Aydın topraklarında neredeyse her tür bitki, sebze ve meyve ekiliyor. Ve ekilen bitkiden ürün alınabiliyor. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçen Aydın’da bu mevsimde vatandaşlar bir çok çeşit sebze ve meyve ekimine başlar. Kimileri hobi olarak bahçesinde kendisine yetecek kadar dikim yaparken kimileri de dönüm dönüm ekim yapar ve ekonomiye can katar. Yani Aydınılar yavaş yavaş fidelerini alıp toprakla buluşturmalı ki çıkan ürün zamanında baş versin. Dönüm dönüm ekenler de zarar etmemek amaçlı fidelerinin bakımını iyi yapmalı. Gerekli sulamayı, gübreyi ve çapalama işlemini yapsın ki ürünler güzel bir şekilde çıksın.
Hobi olarak ekenler sizlere birkaç önerim olabilir. Hobi olarak yapıldığı için çok fazla alanımız yok. Bu yüzden daha fazla ekim yapayım dikmek için fideleri yan yana sık ekmeyelim. Aralıklı bir şekilde dikmeye gayret edelim. Suyunu düzenli olarak vermeye özen gösterelim. Toprağın kurumasına müsaade etmeyelim. Güneş en önemli faktörlerden bir tanesi. Mutlaka güneşle teması sağlamalıyız. Özellikle sebzelerin güneş gömesi gerekir. Uzayan fidelerin çubuk ve ip yardımıyla yerden temasını engelleyebiliriz. Toprağa değen fide çürüyebilir bu yüzden toprakla temasını elimizden geldiğince engelleyelim. Çubukla destek verebiliriz. Ya da iplerle yukarı doğru gelişmesini sağlayabiliriz.