Sevgili Hedef Gazetesi okuyucuları..

Bahar aylarına resmi olarak girmiş bulunuyoruz. Doğa yavaş yavaş uyanmaya, çiçekler açmaya, ağaçlar yeşillenmeye başladı bile. Bizler de artık evimizin demir başları olan bitkilerimize bakım yapıp onları bahar aylarının güzel havasına hazırlayamaya başladık bile.

Evinde bitki besleyen gerçek bitki tutkunlarının yanında bir de daha önce hiç bitki beslemeyen okuyucularımız da vardır eminim. Ben bugün her bitki severin ilk olarak alıp baktığı bitki olan menekşe bitkisinin nasıl bakılacağına dair pratik birkaç tavsiye vereceğim.
İşe öncelikle yukarda değindiğim gibi daha önce hiç bitki beslemeyenlerin en çok tercih ettiği bitkilerden biri olan menekşenin, aslında bakımı kolay gibi görünen ama tam tersi teknik bilgiler isteyen bir bitki olduğu bilgisini vermekle başlayalım.


Birçoğumuz bir hevesle alırız ve bir veya iki hafta sonra menekşemiz çürüyüp, solduğunda hayal kırıklığına uğrar, bu işin bize göre olmadığı düşüncesine varırız. Dediğim gibi bu sonuca varmak basit ama yanıltıcı bir çıkarım olur. Bir işin teknik kısmını bilmeden yapabilmek bir başarı ama bilmeden yapmak başarısızlık değil. Öncelikle bunu bilmemiz gerek.
Bu tatlı bitkilerin çok bir şeye ihtiyacı yok aslında. En kilit noktamız sulama olacaktır. Menekşeler, 2-3 gün arayla sulanmalıdır. Ancak yaşadığınız bölgenin havası nemliyse daha seyrek aralıklarla sulayabilirsiniz. Toprağını elinizle yoklayarak, sulayıp sulamanız gerekmediğini anlayabilirsiniz. 1 cm altının tamamıyla kuruduğunu fark ederseniz işte o zaman ona su vermelisiniz. Bir diğer kilit nokta ise sulama için kullandığımız suyun kireçsiz olmaması.


Bunlara dikkat edersek menekşemiz canlılığını korumakla birlikte daha uzun süre çiçek vermeye başlayacaktır. Menekşenizin daha çok çiçek vermesini isterseniz yumurta kabuklarını menekşelerin toprağına katabilirsiniz. Menekşeler narin bitkiler olduklarından dolayı çok dokunmamakta yarar var. İşte bu püf noktaları takip ederek evinizin canlı sakinlerinin daha güzel ve sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz.