Özellikle biz kadınlar sürekli vücudumuzun dinç kalması, zayıflaması, güzel görünmesi için çeşitli yollar deneriz. Bunları yaparken de sürekli bitkilerden faydalanırız. Özellikle mevsiminde olan bitkiler bolca pazardan manavdan alınır. Hem yemek hem de vücudun sağlığı için kullanılır. Hata bazen bunları mevsimi olmadan kullanabilmek adına dondurur ya da kurutuz. Yani yeşili hayatımızın hiçbir döneminde çıkarmıyoruz. Daha doğrusu çıkaramıyoruz. Ama iyi de oluyor bu yolla en azından vitamin takviyesi yapmış oluyoruz.
Bir yerde okumuştum, yeşil her şeyin anahtarıdır yazıyordu. Vücudun yeşile çok ihtiyacı olduğunu ve sürekli tüketmek gerektiğini belirten bir yazıydı. Semizotu ve ıspanak gibi gıdaların özellikle bolca tüketilmesi gerektiğini vurguluyordu. Semizotu; E vitamini taşır ve Omega 3 yağları bakımından son derece zengin bir sebzedir. O yüzden sezonu bulduğunuz vakit hiçbir şekilde düşünmeden tüketin. Her yönüyle başka bir zenginlik taşıyan Ispanak ise B vitamini, demiri içinde barındırır. Ve her türlü kullanmaya müsaittir. Börekte, salatada, yemekte, çorbada… Daha bir çok şekilde bunu örneklendirebiliriz.
Kısaca yeşili sev doğayı koru. Yeşil sebzeler vücuda bin bir şekilde fayda sağlar. Bu yüzden yeşil bitkilere hayatımızda yer vermeli, sık sık tüketmeli ve çevremize de sevdirmeliyiz. Yeşilin hayattaki önemine kısaca değindim. Umarım bu vesile ile sizlerde yeşil ürünlere hayatınıza yer veririsiniz.