Aydın’da kış hazırlıkları başlarken özellikle mantar severlerin dört gözle beklediği çıntar mantarı tezgahlarda yerini almaya başladı. Çam ağaçlarının diplerinde kendiliğinden yetişen bu lezzetli mantarların en çok kavurması yapılır. Ben bugün sizlere çıntar mantarının ne şekilde tüketebileceğinize dair bir tarif vereceğim.
Öncelikle malzemelerimiz olan çıntar, kuru soğan, sıvı yağ ve tuzumuzu hazırlayalım. Hazırladığımız çıntar mantarlarını iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayalım. Tencerede su kaynatın ve kaynayan suyun içine çıntarları atıp 15 dakika kaynatın. Daha önceden doğrayıp hazırladığınız soğanı sıvı yağda güzelce kavurun. Soğanları kavurunca haşladığınız çıntarları ekleyin.
Eklediğimiz çıntarlarla birlikte bir süre daha kavurun. Tuzunu da ilave edin. Çıntarlar suyunu iyice çekince ocağın altını kapatın.
Kızartma için çıntarlarınızı büyükçe doğrayın ve ilk tarifte yaptığımız gibi bir süre haşlatın. Haşlanan çıntarları tuzlayın ve una bulayın ardından kızgın yağda kızartın. Çok yağlı yiyecekler tercih etmeyenler çıntar kızardıktan sonra bir süre fırınlayabilir. Bu görece daha hafif bir tarif olacaktır. Hazır çıntar mevsimi gelmişken mutlaka bu tarifleri deneyin derim. Hepinize şimdiden afiyet olsun.