Uluslararası Kahve Organizasyonu (ICO)'ya kayıtlı olan 78 ülke her yıl 29 Eylül-1 Ekim arasını çeşitli etkinliklerle “Kahve Günü” olarak kutluyor. Kahve üretiminin yüzde 98'ini, tüketiminin ise yüzde 83'ünü oluşturan üye ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor.
ICO kutlamaların 29 Eylül'de başlamasını, 1 Ekim'in ise Dünya Kahve Günü olarak kabul ediyor. Uluslararası Kahve Organizasyonu’na kayıtlı ülkeler arasında Türkiye bulunmuyor ancak kahve, Osmanlı Hanedanından bu yana başlı başına bir kültür olarak hayatımızda yer edindi. Türk kahvesinin yanında diğer kahve türleri ülkemizde yoğun tüketilen içeceklerden biri olma özelliğine sahip.
Çoğu insan güne başlarken ayılmak ve işe koyulmak için tüketir. Gün içerisinde de kendisine zinde tutmak için kahve tüketir.
Arkadaşlarımızla sohbet ederken, film izlerken ya da herhangi bir anda tüketebileceğiniz kahvenin hem psikolojik hem de fiziksel anlamda birçok faydası bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Kimileri uykusuzluğa sebep olduğunu, kalp ritmini ve kan basıncını düzensizleştirdiğini savunsa da yapılan son bilimsel araştırmalar kahvenin birçok yararı olduğunu ortaya koyuyor.

Dilimizde bile atasözlerine, deyimlere konu olan kahvenin kalp ritmini düzene sokması, kalp krizi, kalp yetmezliği, felç gibi ölüm risklerini azaltırken kanser ve Alzheimer’a bağlı ölümleri de ciddi oranda önlüyor. Ne demiş atalarımız; bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Sevdiklerinizle birlikte içebileceğiniz nice kahvelere. Dünya Kahve Günü kutlu olsun.