Ege bölgesinde en çok tüketilen sebzelerden biri olan ıspanak, hem sağlıklı hem de yapımının pratik oluşundan dolayı çok seviliyor. Ben bugün sizlere yapımının çok zahmetsiz olduğu bir ıspanak yemeği tarifi vereceğim.

Vereceğim tarif ıspanaklı mücver yemeği. Öncelikle malzemelerimizi sıralamakla işe başlayalım. 3 adet yumurta,2 demet ıspanak, 1 adet soğan, 6 dal taze soğan, ½ demet dereotu, 1 çay bardağı un, ½ paket kabartma tozu, 1,5 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi hazırlayalım.

İlk olarak daha önce yıkayıp süzdürdüğünüz ıspanakları ince ince kıyalım. Dereotunu, tazen soğanı ve kuru soğanı incecik doğrayalım. Geniş bir kabın içinde yumurtaları çırpıp ve doğradığınız sebzeleri içine ekleyelim. Kıydığınız ıspanakları da ilave ederek kaşıkla ya da elinizle karıştıralım. Unu, kabartma tozunu, tuzu ve biberi de ekleyin ve karıştıralım.

Hazırladığınız karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alarak yavaşça yağın içine atıp hafifçe bastıralım. Her iki tarafını da 4-5 dakika pişirelim. Yağdan çıkardığınız mücverleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağı bırakmasını sağlayın. Ispanaklı mücveriniz hazır afiyetle yiyebilirsiniz.

DİĞER YAZILARI