Hepimiz hayat telaşesi, iş yoğunluğu, koşuşturma derken en önemli gereksinimlerimizden biri olan beslenmemizi ikinci plana atabiliyoruz. Bazen pek sorun olmasa da düzensiz beslenme zamanla büyük bir problem olup hayatımızı olumsuz anlamda etkileyebiliyor.

Çok yoğun bir yaşamınız olsa bile bazı pratik hamlelerle evde çok besleyici tarifler uygulayarak hem sağlıklı hem de yorucu olmayan lezzetler elde edebilirsiniz. Ben bugün bu pratik lezzetlerden biri olan zencefilli sebze çorbası tarifi vereceğim. Çorbamız için malzemelerimiz şöyle; 2 kabak, 1 havuç, 1/4 karnabahar, 1 soğan, 1/2 su bardağı kırmızı mercimek, 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası, tuz, karabiber, kimyon, yarım çay kaşığı toz zencefil, yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizini hazırlayalım.

Hazırladığımız sebzeleri yıkayıp süzelim. Kabak ve havucun kabuklarını soyalım. Tüm sebzeleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alalım. Yıkayıp süzdüğünüz kırmızı mercimek ve salçayı ilave edelim. Üzerine kaynar su ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alıp pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar makinadan geçirelim. Tuz ve baharatları ekleyip bir taşım daha kaynatalım. Üzerini kırmızı pul biberle süsleyerek sıcak servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

DİĞER YAZILARI