İncir hasadı devam ederken bu hafta incirin faydalarını zararlarını ve beslenmenize nasıl ekleyebileceğinizi konuşuyor olacağız.
Yüzlerce minik tohumla dolu ve yenilebilir mor veya yeşil bir kabuğa sahip incir, çeşitli besin maddeleriyle doludur. Sağlıklı sindirimi teşvik edebilir, kalp hastalığı riskinizi azaltabilir ve kan şekeri seviyenizi yönetmenize yardımcı olabilirler.
Taze incir, doğal şekerden kaynaklı biraz kalori içerir, ancak birkaç incir yemek makul, düşük kalorili bir atıştırmalık veya bir öğüne ek olabilir. Öte yandan, kuru incir, meyveler kurutulduğunda şeker konsantre hale geldiğinden, şeker ve kalori bakımından zengindir.
İncir ayrıca az miktarda çok çeşitli besinler içerir özellikle bakır ve B6 vitamini açısından zengindirler. Bakır, metabolizma ve enerji üretiminin yanı sıra kan hücrelerinin, bağ dokularının ve nörotransmitterlerin oluşumu da dahil olmak üzere çeşitli bedensel süreçlerde yer alan hayati bir mineraldir. B6 Vitamini, vücudunuzun diyet proteinlerini parçalamasına ve yeni proteinler oluşturmasına yardımcı olmak için gerekli olan önemli bir vitamindir. Aynı zamanda beyin sağlığında da önemli bir rol oynar.
Sindirim sorunlarında etkilidir.
İncir, kabızlık gibi sindirim sorunları için alternatif bir tedavi olarak kullanılmaktadır. Dışkıları yumuşatarak, kabızlığı azaltarak ve bağırsaklarınızı dolduran sağlıklı bakteriler için prebiyotik veya besin kaynağı olarak hizmet ederek sindirim sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilecek lif içerir.
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, incir meyvesi özü veya ezmesi, yiyeceklerin sindirim sistemi boyunca hareketini hızlandırmaya yardımcı olarak kabızlığı azaltmış ve ülseratif kolit gibi sindirim bozukluklarının semptomlarını iyileştirmiştir.
Kabızlık ile irritabl bağırsak sendromu olan 150 kişide yapılan bir araştırma, günde iki kez yaklaşık 4 kuru incir (45 gram) tüketenlerin, kontrol grubuna kıyasla ağrı, şişkinlik ve kabızlık dahil semptomlarda önemli bir azalma yaşadığını bulunmuştur.
Damar ve kalp sağlığını iyileştirebilir
İncir, kan basıncını ve kandaki yağ seviyelerini iyileştirebilir, bu da damar sağlığınızı iyileştirmenize ve kalp hastalığı riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir.
Yapılan araştırmada incir ekstraktının normal kan basıncına sahip sıçanlarda kan basıncını düşürdüğü bulunmuştur.
İnciri tüketirken bunlara dikkat!
İncirlerin bazı potansiyel dezavantajları vardır. Örneğin, bazen kabızlık için kullanılan incir, ishale veya diğer sindirim sorunlarına neden olabilir. Miktarı doğru ayarlamakta fayda var.
İncir ayrıca K vitamini açısından oldukça zengindir. Kan sulandırıcı kullanıyorsanız, komplikasyon riskinizi azaltmak için incir ve diğer K vitamini açısından zengin gıdaları tüketirken dikkatli olmalısınız.
Ayrıca bazı kişilerin incirlere alerjisi olabilir. Huş ağacı polenine alerjiniz varsa, incir alerjiniz de olabilir. İncir ağaçları ayrıca bazı kişilerin alerjisi olabilecek doğal lateks içerir.
Beslenmenize eklemek isterseniz.
Taze incirlerin kalorisi düşüktür ve harika bir atıştırmalıktır ve salatalara veya tatlılara mükemmel bir katkı sağlar. Ayrıca taze incir ile incir reçeli veya reçeli yapabilirsiniz.
Kuru incir şeker ve kalori bakımından yüksektir, bu nedenle ölçülü olarak yenilmelidir. Kabızlığı tedavi etmede taze incirlerden daha etkili olabilirler.
Sağlıkla kalın.