Bitki çayları sağlık açısından çok önemli faydalar sunuyor. Bu bitkiler arasında da Kekik bitkisi dikkat çekiyor.

***

Bitkiyle ilgili yapılan araştırmalara göre mikrop öldürücü etkisi olduğunu ortaya koyuyor.

***

Ayrıca antioksidan özelliği bulunan kekik bitkisinin bunun yanı sıra güçlendirdiği, iltihap giderdiği, balgam söktürdüğü, ağrı dindirdiği, bağışıklığı desteklediği ve mikroorganizmaları öldürücü etkisi olduğu da biliniyor.

***

Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkisiyle sindirimi kolaylaştıran kekik çayının iştah açıcı özelliği de dikkat çekiyor. Mide sorunlarına da iyi geldiği bilinen bitkinin öksürük ve üst solunum yolları iltihabında da faydalı olduğu ifade ediliyor. Kekik çayı bu kapsamda çay olarak kullanıldığı gibi gargara da yapılabiliyor.

***
Kekik bitkisi çayının hazırlanışı da çok kolay olmasıyla tercih ediliyor. 2 tatlı kaşığı ince kıyılmış kekik otunun üzerine 1 bardak kaynamış içme suyu ekleyin. Sonrasında 5 dakika kadar demlenmeye bırakılmalı. Ardından süzme işlem uygulayıp günde 1 – 2 kez tüketebileceğiniz çayı elde edebilirsiniz.

***

Kekik çayını hazırlarken önemli püf noktası ise etken maddelerin kaybolmaması için hazırlık aşamasında kaynatma yapılmaması gerekmektedir.

***

DİĞER YAZILARI