Kış aylarının gelmesiyle birlikte protein deposu kuru fasulye yemekleri sofralarımızın baş köşesinde yerini almaya başladı.

***
Türkiye’de kuru fasulye üretimi ağırlıklı olarak İç Anadolu bölgesinde yetiştiriliyor. Özellikle Konya, Karaman, Niğde’de üretim yapılıyor. Türkiye’de çok talep gören bir üründür.

***
Doyuruculuğu ve bol enerji vermesi nedeniyle en çok tercih edilen gıdalar arasında başı çeken kuru fasulye aynı zamanda tam bir protein deposudur. İçerisindeki protein yapısı ile kuru fasulyenin kırmızı etten bir eksiği bulunmamaktadır.

***
Kış aylarının gelmesiyle birlikte evlerde kuru fasulye yemeklerinin yapımı arttı.
Kuru fasulye pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile birlikte servis edilir. Genellikle Türkiye'nin milli yemeği olarak da kabul edilir.

***
Ülkemizde en sevilen yemeklerden biri olan kuru fasulyenin sağlığa faydaları da büyüktür. Kuru fasulye yüksek oranda proteine sahiptir. Bu nedenle özellikle çok fazla et tüketmeyen kişilerin günlük protein alımını sağlayabileceği bir besindir.

***

Aynı zamanda magnezyum, kalsiyum, demir, folik asit, potasyum, çinko, demir gibi birçok vitamin ve yüksek oranda antioksidan içeriği ile dikkat çekmektedir.

***

DİĞER YAZILARI