Ketojenik diyet, temel olarak, karbonhidrat içeriği yüksek besinlerden alınan glukozun çok büyük bir kısmının kesin bir şekilde diyetten çıkarılması yoluyla, yağ ve protein ağırlıklı beslenmeyi teşvik eden bir diyettir. Bu diyetle beraber vücudumuz ketozis adı verilen bir duruma girer. Ketozis, vücudumuzun enerji kaynağı olarak karbonhidratlar yerine yağların kullanmaya başladığı durumdur. 
Artıları:
-Kilo Kaybı:
Karbonhidrat alımının kısıtlanmasıyla beraber hızlı kilo kaybına neden olur.
-Kan Şekeri ve İnsülin Seviyeleri: Karbonhidrat alımının kısıtlanması ile beraber kan şekeri ve insülin değerlerinin düzenlenmesinde yardımcı olur, bu da diyabetli hastalar için faydalı olabilir.
-İştah Kontrolü: Yüksek yağ ve protein alımı, uzun süre tokluk hissi sağlar. İştah, kontrol altına alınır.
-Enerji ve Dikkat: Ketozis durumunda beynimiz enerji kaynağı olarak ketonları kullanır. Bu durum bazen artan zihinsel netlik ve enerji artışına neden olabilir.
Eksileri:
-Besin Yetersizlikleri: Karbonhidratların kısıtlanması ile beraber bazı vitamin ve minerallerin eksikliğine yol açabilir. Bu sebepten dolayı bu diyeti yaparken dengeli bir beslenme planı oluşturmak oldukça önemlidir.
-Ketozis Yan Etkileri: Ketojenik diyete başlandığında yorgunluk, baş ağrısı, mide bulantısı, sinirlilik hali gibi semptomlar görülebilir.
-Sindirim Sorunları: Düşük lif alımı ile kabızlık gibi sindirim sorunları görülebilir.
-Sürdürülebilirlik: Uzun vadede sürdürülebilir olmayabilir ve sosyal yaşamda zorluk yaratabilir. 
-Kalp Sağlığı Üzerinde Potansiyel Riskler: Yüksek yağ alımı ile birlikte kalp hastalığı riski artabilir. 
Ketojenik diyete başlamadan önce mutlaka beslenme uzmanına danışınız.