Yaz aylarında sıcaklıkların artmasına bağlı olarak yeme-içme düzeninde değişiklikler olabilmektedir. Özellikle bu aylarda en çok dikkat edilmesi gerekenlerden biri yeterli sıvı desteğini sağlamaktır. Kaybedilen sıvı ve mineral kayıplarını yerine koymak oldukça önemli. Bu yüzden su içmek için susamayı beklemeyin. Yüksek tansiyon problemi yaşamıyorsanız günde 2-3 adet düşük sodyum içerikli maden suyu tercih edebilirsiniz.

Serinlemek için içeceğiniz asitli-şekerli içecek tüketimine dikkat! Fazla tüketimleri kilo alımına ve bazı sağlık problemlerine neden olabilir. Demlediğiniz bitki çaylarını taze nane yaprakları ile birlikte soğuk olarak da tüketebilir, sıcak havalara bağlı ödem şikayetlerinize çözüm bulabilirsiniz. Sıcaklığın artmasıyla birlikte havanın nem oranının artması vücutta ısı birikimine, bu da ısı artışına bağlı hastalıkların gelişmesine neden olur. Yaşlılar, bebekler, fazla kilolu kişiler, kalp-damar hastalığı olanlar ve alkolikler risk altındadır. Kişisel faktörlere bağlı değişmekle birlikte günde ortalama 2,5-3 litre su tüketilmelidir.

Yazın serinletici meyve ve sebzelerinden faydalanın! Su içeriği yüksek karpuz, şeftali, domates, biber, salatalık, semizotuna öğünlerinizde mutlaka yer verin.

Çok yağlı ve ağır yemekleri sıcak havalarda tüketmek zordur. Yaz aylarında yemek yemekte zorlanıyorsanız hafif yemekler önceliğiniz olsun. Soğuk çorbalar, kuru baklagil salataları, karpuz-peynir-ekmek üçlüsünü öğün alternatifi olarak değerlendirebilirsiniz.