Sabah evinizden çıkarken kapının hemen üzerinde ya da işyerinizin kapısı üzerinde böyle uyarıcı bir mesaj okuduğunuzda neler hissedersiniz ?
Ben böyle bir yazı okuduğumda sanki birisi bana ,’’ kendine gel, toparlan bakalım,ne bu halin ?’’demiş gibi olurum.
Ya siz ?
Aydın şehiriçi özel halk otobüsleri yönetim kurulu başkanı Okan Yalçın,’’Temmuz Ayı Örnek Şoförü’’ seçilen Osman Vurankaya’ya Baro Başkanı Gökhan Bozkurt tarafından ödül verileceğini belirterek beni de davet edince gitmemezlik edemezdim;çünkü öncelikle toplumsal hizmetlerde büyük sorumluluklar yüklenen meslek sahibi insanların gelenekselleştirmeye yönelik bu tür etkinliklerle motive edilmeleri o insanlara önemsendikleri duygusunu verir.
Bir şoförün ‘’ ayın örnek şoförü’’ seçilebilmesinin temel kuralı hiçbir zaman yolculardan şikayet almamış olması ile birlikte,öteki meslektaşlarıyla da uyumlu iletişim içinde olması gerekiyor.
Beyaz gömlek giymek iki günde bir sakal traşı olmak zaten şoför olmanın olmazsa olmaz kuralı.
Osman Vurankaya 51 yaşında ve 1990 yılından beri şehiriçi minübüslerinde şoför olarak çalışıyor.
Direksiyon başına geçtiği günden beri şimdiye dek hiçbir olumsuzluk yaşamamış,yaşatmamış.
Bu duruşu nedeniyle de ‘’Temmuz Ayı Örnek Şoförü’’ seçilmiş.Yönetim Kurulu,kendisinini bir plaket ve çeyrek altınla ödüllendirmiş.
Plaket; günün önemini gösteren bir simge olarak evinin bir köşesinde kalır,çeyrek altın ihtiyaç halinde paraya çevrilebilir;ama ‘’Ayın Örnek Şoförü’ seçilmiş olmak Osman Vurankaya’nın yüreğinde onu motive edici bir duygu olarak onu beslemeyi sürdürür,ayrıca meslektaşlarına da örnek olması açısından önem taşır.
Okan Yalçın ve yönetim kurulunun gelenekselleştirdikleri bu etkinlikler sadece kendi açılarından değil,topluma hizmet ederken büyük sorumluluklar yüklenen şoförlere de sorumluluklarını hatırlatması açısından önem taşımaktadır.
Esnaf kuruluşlarının başındaki yöneticiler sorumluluklarının bilincinde olarak kendilerini ne denli yetiştirmeyi,yenilemeyi amaç edinirlerse,üyelerinin de gelişmelerine katkı koyarak kuruluşlarını çağdaşlaştırabilirler.
Yazıma başlık olarak aldığım:’’GÜLÜMSE ! GÜLÜMSEYEMİYORSAN BUGÜN ÇALIŞMA’’ sözü onların lokallerinde kapının üzerine yazılmış.Her giriş çıkışta mutlaka okunuyor.
Bence her meslek odasında bulunması gereken bir ayna…