Yaklaşık on üç gün sonra sandık başına gidip tercihlerimizi yapacağız. Bunun için bugünlerde sürekli olarak çevre kirliliği yaratan ve vatandaşın tercihlerini değiştirmeye çalışan adayları hemen her saat sizin yaşadığınız bölgelerde gövde gösterisi yapıyor.
Adayların söylemlerine baktığınızda Aydın’ın ve Aydınlının ne istediği gibi ne kadar yakından ilgili olup olmadığını algılayabiliyorsunuz. Bakanlar gelip gidiyor, kendilerince söylemlerde bulunuyor. Aydın’ın ihtiyaçları neler, Aydınlı neler istiyor, Aydın’ın yerel sorunları neler hiçbirinden haberleri bile yok.
Aydınlı ne istiyor, diye sorduğumuzda da karşımıza birkaç başlık çıkıyor. Çıldır Havaalanının açılması, Hızlı trenin Aydın’a da gelmesi, Aydın’ın fuarlar kenti olması ve serbest bölgenin biran önce açılması en önemlileri.
Bunlara ek olarak kent içi trafiğe bir çözüm bulunması, otopark sorununa kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretilmesi gibi konular da Aydın için olmazsa olmazlar arasında yerini alıyor.
Aydın Sivil Toplum Kuruluşları’nın Aydın’a ziyaretlerinde bakanlara sundukları dosyalar arasında is şunlar yer alıyor.
Turizm, tarım, sanayi ve enerji kenti Aydın’da hava alanı en büyük öncelikli talepler arasında yer alıyor. Aydın'daki STK'lar Çıldır Havaalanı'nın sivil yolcu taşımacılığına açılmasını bütün bakan ve adaylardan talep ediyor. STK’ların talep listelerinde ağırlıklı olarak; hızlı tren projesi, yeni Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmalarına destek verilmesi, Serbest Bölge kurulması çalışmalarına destek verilmesi, jeotermal enerji meselesi, yeni Hal Yasasındaki Bölge Hallerinden birinin Aydın’da olması, anayol güzergahlarında yöresel ürün satış alanları, Aydın’daki fuar açığı, Aydın’ın ulaşım master planının yapılması, otopark sorunları, spor alanında atılması planlanan adımlar, kentsel planlama, kent parkı, yürüyüş parkurları, fuar alanı ihtiyacı, küçük esnafların desteklenmesi ve alt yapı sorunlarına çözüm getirilmesi yer alıyor.
Bunlar Aydın’ın istekleri. Bunların yerel yönetimlerle bağlantılı olanları var, merkezi hükümetin yapması gerekenler de. On yedi yıldır merkezi hükümetten yatırım alamamış olan Aydın’ın oyunu isteyenler bunu da göz önünde bulundurmalı. Unutmayalım ki, vermeden almak, ekmeden biçmek yoktur.